Koningspaar+praat+met+Mosa+Meat%2Doprichter+over+kweekvlees
Nieuws
© ANP Persbureau

Koningspaar praat met Mosa Meat-oprichter over kweekvlees

De koninklijke familie maakt op Koningsdag kennis met oprichter Mark Post van kweekvleesproducent Mosa Meat. Dit kweekvlees is een echte Limburgse innovatie, dus mocht niet ontbreken tijdens het bezoek aan Maastricht.

Op Koningsdag is er in Maastricht speciale aandacht voor lekkernijen uit de provincie Limburg. Op verzoek van de koning is ook de Nederlandse ontwikkelaar van kweekvlees Mosa Meat daarvoor uitgenodigd.

Het Maastrichtse Mosa Meat is een van de voorlopers bij de ontwikkeling van kweekvlees. Op het Onze Lieve Vrouwenplein in de stad voerde oprichter Mark Post een kort gesprek met koning Willem-Alexander en koningin Máxima over deze innovatie.

De cellen die nodig zijn voor de productie van het kweekvlees van Mosa Meat zijn afkomstig van koeien die worden gehouden op een boerderij in de stad. Onlangs nam de Tweede Kamer een motie aan van D66 en VVD die proeverijen met kweekvlees mogelijk moet maken. Tijdens het koninklijk bezoek aan Maastricht was daar nog geen sprake van.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.