Verzamelwagen+Krone+legt+vierkante+balen+af+op+%C3%A9%C3%A9n+gps%2Dlijn
Nieuws
© Krone

Verzamelwagen Krone legt vierkante balen af op één gps-lijn

De Duitse landbouwmachinefabrikant Krone komt met een gps-gestuurd aflegsysteem van vierkante balen. Hierdoor zijn alle balen bij elkaar af te leggen op een perceel, zodat ze makkelijker kunnen worden verzameld en opgeraapt.

Het gps-systeem is te krijgen op de Krone BaleCollect-verzamelwagen die doorgaans wordt gekoppeld achter de grootpakpersen voor vierkante balen. De wagen verzamelt de balen direct vanaf de rollerbaan uit het perskanaal en lost deze haaks op de rijrichting. Het moment van lossen gebeurt met dit gps-systeem automatisch op een door de chauffeur zelf uitgekozen gps-lijn.

Er zijn tijdens de eerste rit over het perceel, dwars op de zwaden, maximaal vijf AB-lijnen in een perceel vast te leggen. Op deze lijnen worden de balen afgelegd. Dat kan dus zijn op beide kopakkers en drie lijnen in het traject daartussenin. De chauffeur hoeft hierdoor het afleggen niet meer zelf te activeren.

Door de automatiek liggen de balen nu exact op één lijn, wat het oprapen vergemakkelijkt. Balen laden in een rechte rij scheelt tijd, sturen, steken, rijsporen en diesel voor de ladende shovel of verreiker.


© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.