Weegbrug+herkent+en+selecteert+koe+en+varken
Nieuws
© John Lamers

Weegbrug herkent en selecteert koe en varken

Koeien of varkens kunnen op de lange weegbrug van het Italiaanse bedrijf Cima één voor één worden gewogen. De brug is bovendien te koppelen aan dierherkenning, markering of automatische sortering.

De weegbrug werd tijdens de Agridagen in het Belgische Ravels getoond door noHow dat technische innovaties levert aan veehouders. Op een melkveebedrijf is de smalle weegbrug bijvoorbeeld te plaatsen in de terugloopgang van de melkstal.

Bij varkensbedrijven past hij op de voergang. Als de biggen, zeugen of vleesvarkens dan uit het hok lopen naar een andere afdeling of tijdens het leveren, worden ze automatisch gewogen. De weegbrug is zo lang dat een dier altijd in zijn geheel op de weegbrug staat. Aan de weegbrug is dierherkenning te koppelen, zodat bijvoorbeeld het gewicht van koeien of zeugen automatisch is vast te leggen.

Kleurtje geven

Ook een markeerder met vier kleuren is aan de weegschaal te koppelen. Die kan dan automatisch biggen of vleesvarkens met een bepaald gewicht een kleur geven. Verder is er nog een selectiepoort aan de weegschaal te koppelen. Daarmee kunnen dieren na het wegen automatisch worden geselecteerd.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.