Kas+Aeres+VMBO+Emmeloord+wordt+gemoderniseerd
Nieuws
© Aeres

Kas Aeres VMBO Emmeloord wordt gemoderniseerd

Enkele glastuinders uit de Noordoostpolder, verenigd in Stichting Nieuwland, hebben de handen ineengeslagen om de kas bij Aeres VMBO in het Flevolandse Emmeloord te moderniseren. Ze willen scholieren laten zien hoe modern de glastuinbouw tegenwoordig is.

Stichting Nieuwland wil de verbinding tussen scholieren en glastuinbouwbedrijven in de Noordoostpolder stimuleren. Voor veel glastuinders is het namelijk een uitdaging om scholieren kennis te laten maken met alle mogelijkheden in de glastuinbouw.

Om te laten zien hoe modern de glastuinbouw vandaag de dag is, krijgt de kas een afdeling met perkgoed, vaste planten en aardbeien. Ook wordt gebruikgemaakt van moderne technieken, zoals een robotkweektafel.

'Het is zoveel meer dan alleen een plant of aardbei kweken. In de kassen is er behalve teelt ook zoveel techniek. Daar hebben veel scholieren nog geen idee van', zegt Frido Wouters van Kwekerij Wouters in Ens. De komende weken maken vierhonderd scholieren kennis met de vernieuwde kas.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.