Lemken+neemt+fabrikant+van+precisiezaaimachines+over
Nieuws
© Job Hiddink

Lemken neemt fabrikant van precisiezaaimachines over

De Duitse grondbewerking- en zaaimachinefabrikant Lemken heeft het Zuid-Afrikaanse bedrijf Equalizer overgenomen. Equalizer maakt precisiezaaimachines voor maximaal 36 rijen breed en zaaimachines met een werkbreedte tot 24 meter.

De machines maken vaak gebruik van grote getrokken zaad- en kunstmesttanks. Ze werken met minimale grondbewerking en via het directzaaiprincipe.

Lemken krijgt op deze manier beter toegang tot de internationale markten waar het Duitse bedrijf voorheen niet aan bod kwam. Er zou geen overlap zijn in de producten die beide fabrikanten bouwen.

Familiebedrijf

Equalizer is net als Lemken een familiebedrijf en werd in 2000 opgericht in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Er zijn 180 medewerkers in dienst. Behalve Zuid-Afrika is ook Australiƫ een belangrijke afzetmarkt voor het bedrijf.

Als dochteronderneming behoudt Equalizer zijn eigen naam, identiteit en management. Met hulp van Lemken wordt allereerst de onderdelenvoorziening uitgebreid. Equalizer wil nieuwe producten ontwikkelen en groei realiseren.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.