De+energieboer%3A+slim%2C+duurzaam%2C+winstgevend
Kennispartners Energy shift
© Energy Shift

De energieboer: slim, duurzaam, winstgevend

De energieboer is een nieuwe speler in het agrarische landschap. Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen, energie op te slaan in grote accu's en slim energiemanagement toe te passen, wordt niet alleen duurzaamheid bevorderd, maar ontstaat er ook een interessant verdienmodel.

Zonnepanelen leveren groene energie voor jouw bedrijf. Ze zijn gemakkelijk te installeren, efficiënt, vrij van onderhoud en zorgen ervoor dat je agrarische activiteiten ongehinderd doorgaan terwijl er op je dak energie wordt geproduceerd.

Accu's: bewaar je energie, verlaag je kosten

Een flinke accu fungeert als een energiekluis. Hiermee sla je overtollige energie op voor later gebruik. Dit maakt je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, vermindert je energiekosten en biedt zelfs de mogelijkheid om extra energie aan het net te verkopen.

Slim energiemanagement: jij in controle

Met een slim energiemanagementsysteem (S-EMS) bepaalt jouw accu zelf wanneer het energie opslaat, gebruikt of verkoopt. Het S-EMS monitort jouw energiebehoeften alsook de huidige en de te verwachte stroomprijzen. Daardoor neem jij de regie in eigen handen en verdien je extra geld door strategisch energie in te kopen en te verkopen.

Financiële onafhankelijkheid: minder risico, meer inkomsten

De energieboer gaat een stap verder duurzaam zijn; hij creëert een extra verdienmodel. Door slim in te kopen en te verkopen, is hij minder vatbaar voor schommelingen in de agrarische markt. Het geeft hem een stabielere toekomst, maakt hem financieel flexibeler en biedt extra inkomsten.

Tot slot: jouw bedrijf, jouw energie, jouw toekomst

Een energieboer is zelfvoorzienend, duurzaam én winstgevend. Door slim gebruik te maken van zonnepanelen, accu's en energiemanagement, bouwt hij niet alleen een groener bedrijf, maar bouwt hij ook aan een stabieler en financieel gezonder agrarisch ondernemerschap.

Word ook energieboer! Wil jij weten of energieboer worden ook voor jou interessant is? Energy Shift (voorheen Zonnepanelen op het dak) denkt graag met je mee en rekent het voor je uit. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Energy Shift

Energy shift

Een veilige zonnepaneleninstallatie opleveren met een hoge opbrengst vraagt vakkennis en ervaring. Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld.... Lees verder

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.