Unica+Fresh+wint+innovatieprijs+op+Fruit+Logistica+in+Berlijn
Nieuws
© Messe Berlin

Unica Fresh wint innovatieprijs op Fruit Logistica in Berlijn

Unica Fresh heeft met het courgetteconcept Zucchiolo de Innovation Award gewonnen op de Fruit Logistica 2024 (foto) in het Duitse Berlijn. De Technology Award ging naar Koppert voor het Mirical-verpakkingsconcept.

De internationale handelsbeurs Fruit Logistica vond van 7 tot 9 februari plaats in de hallen van Messe Berlin. Daar hebben Messe Berlin en Fruitnet Media International voor de achttiende keer de Innovation Award uitgereikt. De organisaties reikten voor de eerste keer de Technology Award uit.

Met meer dan de helft van de stemmen behaalde het courgetteconcept Zucchiolo de eerste plaats bij de Innovation Award. Zucchiolo is geen nieuw courgetteras, maar een groente die een geheel nieuwe productcategorie op de Europese markt vertegenwoordigt.


Het product van 250 gram is onderscheidend, omdat het vers en rauw kan worden geconsumeerd in een salade, vergelijkbaar met komkommer, of gekookt zoals een courgette of aubergine. Daarnaast is het bijzonder omdat de helft van de verkoopinkomsten naar goede doelen gaat.

Verpakkingsconcept

De eerste Technology Award ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor het verpakkingsconcept Mirical. De roofwants Macrolophus pygmaeus (Mirical) bestrijdt de wittevlieg, die vaak in kasgroenten voorkomt. In plaats van plastic te gebruiken, levert Koppert deze roofwantsen nu in golfkartonnen strips en een kartonnen bakje, die beide direct zijn bevestigd aan de planten. Het verpakkingsconcept maakt niet alleen de roofwants effectiever, maar zorgt er ook voor dat het product volledig composteerbaar is.

De eerste Fruit Logistica Technology Award ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor het verpakkingsconcept Mirical.
De eerste Fruit Logistica Technology Award ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor het verpakkingsconcept Mirical. © Messe Berlin

De jaarlijkse uitreiking van de Innovation Awards op de Fruit Logistica beloont innovaties uit de hele waardeketen van versproducten. In totaal werden zeventig innovaties ingediend, waaruit een panel van experts in elke categorie de vijf beste ideeën koos. Vakbezoekers op de Duitse internationale handelsbeurs stemden vervolgens op hun favoriete product. Een lijst met alle genomineerden is te vinden op fruitlogistica.com.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.