Oostenrijkse+precisiewiedeg+is+via+Isobus+aan+te+sturen
Nieuws
© Hatzenbichler

Oostenrijkse precisiewiedeg is via Isobus aan te sturen

Importeur Farmstore in het Brabantse Cuijk brengt de luxe Airflow Locator-precisiewiedeggen van de Oostenrijkse machinebouwer Hatzenbichler op de markt. De hele wiedeg is via Isobus aan te sturen.

Opvallend is dat de veerdruk komt vanaf een pneumatische cilinder die zijn lucht krijgt van de compressor voor de luchtremmen van de trekker in plaats vanaf de hydrauliek. De druk is te variƫren van 0,1 bar tot 6,0 bar en de tanddruk daarmee van 500 gram tot 5 kilo per tand.

Via het Locator-systeem is het ook mogelijk te kiezen voor twee drukinstellingen om de tanddruk in de rij lager te maken dan tussen de gewasrijen.

Tandhoek instellen

Elke tand van de wiedeg heeft zijn eigen veer waarmee de veerdruk voor alle tanden gelijk is af te stellen. De tandhoek is in te stellen tussen 55 graden en 128 graden voor een meer en minder agressieve werking. Door de lengte van de tanden is er een bodemvrijheid van 590 millimeter.

Daarbij is er een gps-sectieschakeling mogelijk waarbij er telkens elementen van de wiedeg zijn te heffen, afhankelijk van de werkbreedte.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.