CNH+investeert+in+precisielandbouw
Nieuws
© New Holland

CNH investeert in precisielandbouw

CNH Industrial richt zich met het nieuwe bedrijf Agxtend volledig op hulpmiddelen voor precisielandbouw. Het pakket dat Agxtend gaat aanbieden, bestaat uit vijf producten.

De producten van Agxtend zijn afkomstig van de samenwerkingsverbanden die CHN met andere fabrikanten heeft gesloten. CHN is het moederbedrijf van de merken New Holland, Case IS en Steyr. Onder de vlag van AgXtend gaat CNH producten verkopen in de 'aftermarket', ofwel buiten de drie trekkermerken om. Daarmee zijn de producten van AgXtend ook voor concurrenten en andere klanten te krijgen.

Het assortiment van Agxtend bestaat uit precisielandbouwtechnologieën voor landbouwmachines die de productiviteit en efficiëntie kunnen verbeteren en tegelijkertijd duurzaamheidswinst kunnen opleveren. De dealerbedrijven kunnen de producten van Agxtend vanaf het eerste kwartaal van 2019 verkopen.

Optische sensoren

De nieuwe CropXplorer heeft twee optische sensoren die met een hoge nauwkeurigheid zowel de biomassa als de stikstofbehoefte van gewassen kunnen vastleggen. Bij de plaatsspecifieke bemesting is rekening te houden met de opbrengstpotentiekaarten.

De SoilXplorer is de bodemsensor waarmee klanten hun bodem kunnen verkennen en ontdekken. De sensor meet op vier verschillende diepten en tot een diepte van 1,15 meter. De metingen geven informatie over de heterogeniteit van de bodem.

De NIR-sensor is op verschillende machines te monteren, zoals veldhakselaars, maaidorsers, balenpersen en mengmesttanks. Bij oogstmachines geeft deze informatie over de opbrengst en bestanddelen. Met een NIR-sensor is drijfmest nauwkeuriger toe te dienen.

Elektrische onkruidbestrijder

De nieuwe onderneming levert daarnaast de elektrische onkruidbestrijder Xpower Weed Control system. Wieden met elektriciteit is een efficiënte, effectieve en milieuvriendelijke methode, omdat het in staat is om de volledige plant tot aan de wortels te vernietigen, zonder de inzet van chemicaliën.

De nieuwe FarmXtend-app is een slimme weertoepassing die werkt met een complete set aangesloten sensoren voor onder andere temperatuur en vochtigheid van bodem en gewas. De app stelt boeren in staat om weergegevens te monitoren en het kan helpen het optimale spuittijdstip te bepalen.

Duurzaamheid verbeteren

Deze producten van Agxtend hebben de potentie om de duurzaamheid te verbeteren, door de vermindering van het brandstofverbruik en het gericht gebruiken en uiteindelijk verminderen van zowel kunstmest als gewasbeschermingsproducties.

Volgens CNH zijn de systemen qua bediening en werking volledig te integreren in de software van Case IH, Steyr en New Holland.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.