Bodem%2D+en+weerdata+gebruiken+bij+gewasbescherming+en+beregenen
Nieuws
© Agrovision

Bodem- en weerdata gebruiken bij gewasbescherming en beregenen

Vantage Agrometius is sinds kort dealer van Cropvision Gewis van Agrovision voor Nederland, België en Duitsland. Vantage Agrometius is al langer dealer van weer- en bodemstations van Geobas.

Cropvision Gewis en de Geobas bodem- en weerdata zijn nu beschikbaar op taakkaart.nl, het precisielandbouwplatform van Vantage Agrometius. Telers profiteren zo van het gemak van één leverancier en de voordelen van gecombineerde data. Hiermee zijn bodem- en weerdata nog eenvoudiger en beter te gebruiken voor zowel gewasbeschermings- als beregeningsadvies.

Met dit dealerschap kunnen telers vanaf nu naast Geobas dus ook voor Cropvision Gewis terecht bij Vantage Agrometius. Hiermee krijgen ze adviezen voor zowel gewasbescherming als beregenen, twee activiteiten die hand in hand gaan en waarbij nauwkeurigheid een steeds belangrijkere rol speelt.

Beste spuitmoment

Cropvision Gewis van Agrovision geeft voor elk middel aan wat het beste spuitmoment is om zo het hoogst haalbare effect van de bespuiting te bereiken. Cropvision Gewis laat naast het optimale spuitmoment zien of een doseringsverlaging mogelijk is. Door in te spelen op de beste weersomstandigheden, kunnen telers ook besparen op de middelkosten.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.