Core75%2Dmotor+van+Agco+is+bijna+CO2%2Dneutraal
Nieuws
© Fendt

Core75-motor van Agco is bijna CO2-neutraal

Trekker- en motorenfabrikant Agco heeft met de Core75-motor een krachtbron gebouwd die volgens het bedrijf bijna CO2-neutraal zijn werk doet en is om te bouwen op waterstof of elektrisch hybride.

De Core75-motor ligt onder meer in de onlangs geïntroduceerde Fendt 700 Vario Gen 7-trekkers. Deze stoot nog maar een fractie van de schadelijke stoffen en stikstofoxide van tien jaar geleden uit. Dat komt ook door het lage toerental van 1.300 toeren per minuut op het maximale koppel van 1.450 Newtonmeter.

De Core75-motor kan nu al draaien op hernieuwbare hydrotreated vegetable oil-brandstoffen. Daarbij is de motor om te bouwen op waterstof, ethanol, methanol en biogas, maar kan dan ook als hybride functioneren. Het nieuwe emission aftertreatment-systeem maakt een exhaust gas circulation- systeem overbodig.

Bij de bouw van de 7,5 litermotor voor vermogens van 223 kilowatt heeft Agco geprobeerd om het blok zo smal mogelijk te houden voor een maximale wieluitslag en een minimale draaicirkel.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.