Genomineerden+voor+Fruit+Logistica+Innovation+Award+bekend
Nieuws
© Job Hiddink

Genomineerden voor Fruit Logistica Innovation Award bekend

De jury van de Fruit Logistica Innovation Award 2023 heeft de tien genomineerden voor deze prijs bekendgemaakt. Drie daarvan komen uit Nederland: Koppert Cress, Rijk Zwaan en Syngenta Seeds. De award gaat naar een Europees bedrijf dat erboven uitspringt als het gaat om vindingrijkheid.

Rijk Zwaan is genomineerd met het merk Tatayoyo. Dit zijn paprika's met een uitgesproken en sterke smaak. 'De paprika's bevinden zich wat betreft grootte tussen blok- en snackpaprika's in. De mix van smaken die wordt ervaren bij het consumeren van de Tatayoyo-paprika lijkt op de fruitige tonen die kenmerkend zijn voor wilde rassen', beschrijft de jury van de Fruit Logistica Innovation Award.

Syngenta Seeds is genomineerd met het concept 'Ideal Melonds'. Deze technologie maakt het mogelijk om elke stap in het teeltproces nauwkeurig te monitoren. 'Ongeacht regio of seizoen maakt Syngenta het met deze innovatie mogelijk om 52 weken per jaar meloenen te telen. Het is een oplossing voor het wereldwijde voedselvraagstuk', stelt de jury.

Nederlandse vanille

Koppert Cress is genomineerd met een exclusief assortiment Nederlandse vanille van de variëteit Planifolia. Dit is een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen vormt. 'In principe wordt het op dezelfde manier gekweekt als de zwarte variëteit. Maar doordat veel later wordt geoogst, is de smaak anders', schrijft de jury.

Behalve deze drie Nederlandse bedrijven dingen ook bedrijven uit onder meer Italië, Duitsland en Hongarije mee naar de innovatieprijs. De winnaar wordt op vrijdag 10 februari op de Fruit Logistica in Berlijn bekendgemaakt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.