Autonome+telemetrie%2Dunit+verbindt+machines+via+zonnepaneel
Nieuws
© Krone

Autonome telemetrie-unit verbindt machines via zonnepaneel

De Duitse machinefabrikant Krone introduceert een autonome telemetrie-unit die wordt gevoed via een zonnepaneel.

De Krone SmartConnect Solar-unit maakt het mogelijk dat eenvoudige werktuigen zonder eigen elektronica zoals maaiers, schudders en harken kunnen worden opgenomen in een telemetriesysteem. Daarmee zijn zij voor digitaal gegevensbeheer zichtbaar op pc of laptop, net als trekkers of hakselaars dat al langer kunnen zijn.

De Krone SmartConnect Solar-unit met geïntegreerd zonnepaneel, accu, gps-sensor en draadloze modem met simkaart is op machines van elke landbouwmachinefabrikant te plaatsen. Door bijvoorbeeld een positiesensor op de achterklep van een kieper te zetten, is deze te gebruiken als vrachtenteller.

Een andere toepassing is aanbouw aan de draagarm van een maaier, zodat de werk- en transportstand worden herkend. Na het invoeren van de werkbreedte is de unit te gebruiken als hectareteller. Gegevens worden verzonden zodra een mobiel netwerk beschikbaar is.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.