SmartFarming.nl Partner: AgroExact

AgroExact stelt gebruikers in staat werkzaamheden op het land efficiënter te plannen en gewassen optimaal te beregenen door beter inzicht te bieden in het lokale weer en bodemvochtigheid, op een onderscheidende manier.

 

Lokaal weer

Via onze app kunnen gebruikers in één oogopslag de beste weersinformatie uit ons meetnetwerk van weerstations inzien. Dit scheelt dagelijks veel tijd. AgroExact plaatst kosteloos een weerstation op de gewenste locatie indien er binnen 2 kilometer nog geen weerstation aanwezig is. En zonder gedoe: plaatsing en onderhoud zijn inbegrepen. Iedereen betaalt hetzelfde lage jaarlijkse bedrag, AgroExact verdeelt de kosten over het collectief.

 

Optimaal beregenen

Gecombineerd in dezelfde app is een overzichtelijk beregeningsadvies, dat is ontwikkeld samen met telers. Dit wordt gebaseerd op onze bodemvochtsensoren die los verkrijgbaar zijn. Zo ziet u precies hoeveel millimeter water uw gewas op welk moment nodig heeft en kunt u optimaal beregenen. Eén uitgespaarde beregeningsbeurt en de oplossing heeft zich alweer terugverdiend.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.