Goedkoper+en+sneller+planten+met+TTS%2Drobots
Nieuws
© TTS

Goedkoper en sneller planten met TTS-robots

Het automatische plantsysteem van Tolenaars Transplanting Services (TTS) kan de tuin-, land- en bosbouw geld en tijd besparen. De machine plant tot zesduizend planten per uur.

Met een innovatief robotplantsysteem verhoogt TTS de productiviteit van het plantproces. Werken met het systeem is goedkoper en kost minder tijd, stelt het bedrijf. De constante hoge productiviteit is afhankelijk van het type plantmachine of de combinatie van robotsystemen.

De afgelopen jaren heeft TTS in het Noord-Brabantse Rijsbergen meerdere modellen volautomatische plantmachines ontwikkeld. Voor koolsoorten, uien, kruiden, boomteelt en de alternatieve geneesmiddelenindustrie zou automatisch planten eenvoudig, compact en gebruiksvriendelijk zijn.

De plantmachine verwijdert automatisch iedere plant uit de tray, via een speciaal ontworpen grijper. De plant wordt verplaatst naar een bekervormige houder, een verzamelpunt waar een selectie mogelijk is om de banken te verwijderen. Vanuit hier komen de planten een voor een in de ploegschaar, waarna het innovatieve druksysteem ze in de grond zet met de gewenste afstand en diepte.

Verschillende trays

De machines van TTS worden ingezet voor verschillende afmetingen trays: 40x40 en 60x40 centimeter is de standaard. Het automatische plantsysteem past zich aan de bestaande tray aan, zodat het niet noodzakelijk is om van traysoort of plantenkweker te wisselen voor het automatisch planten. Een medewerker moet het systeem voeden met trayplanten.

TTS biedt optioneel een zelfsturend systeem aan via gps. Zo kunnen de plantdichtheid en rijpaden worden voorbereid op de taakkaart. Daarnaast is de machine zelfsturend. Alle modellen zijn standaard voorzien van een automatische diepte- en afstandsregeling.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.