FloraHolland+komt+met+cyberabonnement+voor+handelsrelaties
Nieuws
© RoyalFloraHolland

FloraHolland komt met cyberabonnement voor handelsrelaties

Royal FloraHolland heeft een cyberabonnement voor handelsrelaties gelanceerd. Dat heeft het management van de bloemenveiling tijdens de Trade Fair in het Noord-Hollandse Aalsmeer bekendgemaakt. Doel is het digitaal weerbaarder maken van de sierteeltketen.

Met het cyberabonnement ontvangt een bedrijf regelmatig cyberupdates, praktische tools, dreigingsinformatie, uitnodigingen voor evenementen en aanbiedingen om de cyberweerbaarheid van het bedrijf te vergroten. Kwekers en kopers die zijn aangesloten bij FloraHolland, kunnen zich gratis aanmelden voor het abonnement.

Het cyberabonnement is een manier om de sierteeltketen digitaal weerbaarder te maken. Daartoe was FloraHolland eerder ook al betrokken bij de totstandkoming van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport. Dit is een samenwerking van bedrijven die erop gericht is de digitale weerbaarheid van tuinbouwbedrijven te versterken. Het nieuwe abonnement is een samenwerking met het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport.


In 2022 zijn 2,2 miljoen mensen slachtoffer geworden van cybercrime, schat het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de tuinbouw is een op de vijf ondernemers slachtoffer van cybercrime. Op basis van gesprekken met kwekers en kopers meldt FloraHolland dat het aantal incidenten toeneemt. Dat geldt ook voor het aantal geslaagde pogingen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.