Nominatie+voor+gerecycled+bloemenfolie
Nieuws
© Broekhof

Nominatie voor gerecycled bloemenfolie

De CircularBag en de Recy-bloemenhoes van Broekhof zijn samen genomineerd voor de Greenovation Award 2020. Dit is een initiatief van bloemenveiling Royal FloraHolland waarmee duurzaamheid in de keten wordt gestimuleerd.

Plastic bloemen- en plantenhoezen en krimpfolie uit de sierteeltsector belanden nog vaak in de verbrandingsoven. Broekhof zamelt dit in en maakt hier nieuwe artikelen van. Daarmee zorgt het bedrijf ervoor dat dit plasticafval binnen de gesloten kringloop blijft.

Met de CircularBag, gemaakt van 90 procent gerecycled plastic, wordt op de werkplek bloemenfolie verzameld. De leverancier, groothandel of exporteur neemt de volle zakken mee terug naar de Nederlandse bloemenveilingen. Daar zorgt Kras Recycling voor recycling en maakt Broekhof van het plasticafval nieuwe innovatieve circulaire verpakkingen, zoals de Recy-bloemenhoes.

Bijdrage aan klimaat

De voordelen van de CircularBag is dat het plasticafval in een gesloten kring blijft, wordt ingezet op hergebruik en daardoor een zichtbare, positieve bijdrage levert aan een beter klimaat.

De winnaar van de Greenovation Award 2020 wordt op 10 december bekendgemaakt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.