Robots+opladen+in+het+veld+met+zonne%2Denergie
Nieuws
© Han Reindsen

Robots opladen in het veld met zonne-energie

De techbedrijven Naïo Technologies en Varta werken aan een veldlaadstation op zonne-energie voor robots. Zo hoeven agrarisch ondernemers zich geen zorgen meer te maken om de energievoorziening.

Naïo Technologies is een expert in oplossingen op het gebied van landbouwrobotica. Varta beschikt over belangrijke batterijtechnologie. Door samen te werken aan een autonoom transporteerbaar laadstation voor robots, kunnen beter presterende roboticaoplossingen worden aangeboden aan boeren.

De twee bedrijven werken aan een laadpaal op afstand, waarvoor geen aansluiting op het elektriciteitsnet nodig is. Dit is mogelijk met draadloze oplossingen op basis van zonne-energie. Wanneer robots geen energie meer in de batterij hebben, kunnen ze zelf navigeren naar het oplaadpunt met zonnepanelen.

Robot sneller en makkelijker opladen

Naïo en Varta willen boeren de mogelijkheid bieden om 24 uur lang gebruik te kunnen maken van een robot zonder zich zorgen te maken over de stroomvoorziening. Sneller, flexibeler en gemakkelijker kunnen opladen, kan robotica in de landbouw tot een succes maken, stellen de bedrijven.

Deze veldlaadstations zullen een wereldprimeur zijn voor agrarische robotica. Het eerste prototype wordt gepresenteerd op het International Forum of Agricultural Robotics 2020. Dat vindt plaats van 8 tot 10 december. Het evenement wordt online georganiseerd.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.