Navus+Ventures+steekt+geld+in+algentechnologie+van+Lgem
Nieuws
© Lgem

Navus Ventures steekt geld in algentechnologie van Lgem

Het investeringsfonds van familie Lely, Navus Ventures, steekt geld in Lgem. Deze Nederlandse scale-up gebruikt het investeringsbedrag voor de ontwikkeling van de AlgaeHUB, internationale groei en onderzoek. Het is niet bekend om hoeveel geld het precies gaat.

Lgem wil inspelen op de toegenomen vraag naar betrouwbare en schaalbare algentechnologie. De producent heeft de afgelopen jaren een tweefasig stromingsprincipe ontwikkeld, waarmee duurzame productie op industriƫle schaal wordt bereikt. Met het opzetten van de AlgaeHUB, het platform van Lgem, wil het bedrijf daarnaast de kloof tussen vraag en aanbod van algenproducten overbruggen.

Navus Ventures blijft actief betrokken bij de ontwikkeling van Lgem. 'We zien groot potentieel in microalgen als aanjager van een duurzame productie van voedsel en diervoeders. Lgem levert in onze ogen een sleuteltechnologie waarmee anderen in de industrie stappen kunnen zetten van onderzoek naar zakendoen', zegt Eduard Meijer van de investeringsmaatschappij.

Sander Hazewinkel van Lgem is blij met de investering. 'We zijn ervan overtuigd dat we aan de vooravond staan van een blauwgroene doorbraak die zal zorgen voor een overvloed aan duurzame en hoogwaardige voedselopties. Tegelijkertijd kunnen we hiermee de impact van voedselproductie op het milieu fors verminderen.'

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.