Nederlandse+Crop+Controller+wint+Greenhouse+Technology+Award
Nieuws
© Eigen Foto

Nederlandse Crop Controller wint Greenhouse Technology Award

Het autonome teeltsysteem Crop Controller van Blue Radix in Rotterdam is woensdag uitgeroepen tot de winnaar van de internationale Greenhouse Technology Awards. Bij dit systeem wordt kunstmatige intelligentie (AI) ingezet.

Het in Nederland ontwikkelde systeem helpt glastuinders bij het opzetten en realiseren van een optimale teeltstrategie. Tijdens de groeiperiode gebruikt AI continu de beschikbare data van sensoren, meetboxen en weerdataleveranciers om het klimaat en de bijbehorende irrigatie te voorspellen en optimaliseren.

Crop Controller integreert alle data en genereert adviezen voor de instellingen van kasinstallaties om op een kostenefficiënte manier optimale omstandigheden in de kas te bereiken.

Niet meer alle data analyseren

Met toestemming van de teler stuurt het systeem van Blue Radix steeds de juiste setpoints via de klimaatcomputer naar de installaties. Hierdoor hoeft de tuinder niet meer alle data te analyseren of de klimaatcomputer handmatig in te stellen.

De jury erkent in het rapport het belang om de hoeveelheid werk voor telers terug te dringen. Ook is het overbruggen van de kenniskloof voor nieuw personeel cruciaal. De Greenhouse Technology Awards zijn dit jaar voor het eerst georganiseerd. De awards worden uitgereikt aan hoogwaardige technologieën en innovaties in de glastuinbouw. Overige categorieën zijn productie, IPM en marketing.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.