Afrikaanse+presidenten+bekijken+innovaties+in+het+Westland
Nieuws
© World Horti Center

Afrikaanse presidenten bekijken innovaties in het Westland

Twee Afrikaanse presidenten hebben dinsdag bedrijven in het Westland bezocht. President Macky Sall van Senegal ging naar groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan in De Lier en president Nana Akufo-Addo van Ghana was te gast bij World Horti Center in Naaldwijk. De bezoeken stonden in het teken van de innovaties en technieken die de glastuinbouwsector te bieden heeft.

Bij World Horti Center staat de samenwerking tussen ondernemers, onderzoek, onderwijs en overheid al jaren centraal. Dat is iets waar Akufo-Addo graag meer over wil weten. Door meerdere disciplines onder één dak samen te brengen, wordt onderlinge samenwerking gestimuleerd. World Horti Center is hierdoor naar eigen zeggen uitgegroeid tot een aanjager op het gebied van innovatie en het aantrekken van talent. Daarnaast bezocht de Ghanese president de onderzoekskassen van Vertify in Naaldwijk.

Sall bracht tegelijkertijd een bezoek aan de kassen van Rijk Zwaan. Daar wordt onderzoek gedaan naar de effecten van plantenziekten op nieuwe gewassen. De Senegalese president toonde volgens de aanwezigen veel interesse in de mogelijkheden voor zijn land.

Oogsten verbeteren

Door het selecteren en verbeteren van gewassen met een resistentie tegen plantenziekten die veel voorkomen in landen als Senegal kan Rijk Zwaan boeren helpen met het verbeteren van hun oogsten. Ook wordt zo meer gezond voedsel beschikbaar gemaakt voor de lokale markt.

'De sector gaat door een lastige periode, maar dit soort bezoeken aan het Westland laat zien dat het buitenland meer dan genoeg kansen biedt voor de tuinbouw en dat we een toonaangevende positie hebben. De interesse vanuit de delegatie was groot. Er was veel interactie met de sprekers en er is zelfs al een zaadje geplant voor de volgende bijeenkomst', zegt directeur Puck van Holsteijn van World Horti Center.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.