Alpego+introduceert+zware+en+brede+klepelmaaier
Nieuws
© Alpego

Alpego introduceert zware en brede klepelmaaier

De Italiaanse fabrikant van grondbewerkingswerktuigen Alpego komt met een brede en zware TL50-zijklepelmaaier. De machines worden geïmporteerd door het bedrijf Farmstore in het Noord-Brabantse Cuijk.

De TL50-klepelmaaier is te krijgen met werkbreedtes van 2 tot 2,6 meter en is geschikt voor trekkers met vermogens tot 220 pk. Het frame en eigengewicht zijn daarvoor zwaarder gemaakt dan die van de TL30-maaier, die voorheen het topmodel in deze serie klepelmaaiers was.

De aandrijving is dit keer volledig buiten de klepelmaaier gemonteerd, zodat de maaier verder buiten de trekker is te gebruiken. Op deze manier is de werkbreedte dus volledig te benutten.

Dubbele groothoekaftakas

Voor taluds is de werkhoek te variëren tussen 65 graden naar beneden en verticaal, tot 90 graden omhoog, zodat eventuele heggen of bossages te klepelen zijn. Standaard is er een dubbele groothoekaftakas gemonteerd.

De nieuwe klepelrotor heeft een diameter van 19,4 centimeter en heeft zwaardere klepels gekregen. Achter de klepelrotor volgt een zware drukrol met betere steunen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.