Elektrische+werktuigdrager+voor+de+boomteelt
Nieuws
© Gebr. Ezendam

Elektrische werktuigdrager voor de boomteelt

Mechanisatiebedrijf Gebr. Ezendam in het Overijsselse Borne heeft een elektrisch aangedreven modulaire werktuigdrager gebouwd, speciaal bedoeld voor onkruidbestrijding en bemesting in de boomteelt.

De driewieler Globus E-trike ETK2000 heeft een opbouw als een motor met zijspan en kan schoffelen tussen bomenrijen en bemesten. De werktuigdrager heeft een spoorbreedte van 1,95 meter en een doorrijhoogte van 2 meter.

Elk wiel is 70 centimeter hoog en heeft een eigen 2.100 watt elektromotor zonder koolstofborstels en is daarmee onderhoudsarm. De aandrijving komt van drie Lithium Fe-accu's waarmee de machine ook onder de MIA/Vamil-regeling valt.

Druppelirrigatie

Met een snelheid van 12 kilometer per uur worden drie rijen schoffels met vingerwieders tussen de rijen voortgetrokken. Behalve schoffelen is er ook een spuit voor vier rijen op te bouwen of twee kouters aan te koppelen om druppelirrigatie zo'n 10 centimeter diep de grond in te werken.

Met de elektrisch aangedreven modulaire werktuigdrager is gemiddeld een capaciteit te halen van 1,5 tot 2 hectare per uur.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.