Nieuwe+precisiewiedeg+kan+tot+15+meter+breed+wieden
Nieuws
© Zocon

Nieuwe precisiewiedeg kan tot 15 meter breed wieden

Zocon in het Friese Joure heeft samen met Geertsema in het Friese Munnekezijl een nieuwe precisiewiedeg ontwikkeld. Daarbij is elke tand voorzien van een veer voor een instelbare gelijkmatige tanddruk.

De nieuwe precisiewiedeg heeft zoals alle machines van Zocon een geheel verzinkt frame. De wiedeg is verkrijgbaar met werkbreedtes van 3 meter, 9 meter, 12 meter en 15 meter. De 7 millimeter dikke tanden staan op een afstand van 2,2 centimeter, zodat vrijwel alle grond wordt beroerd tussen de planten.

De tanddruk is vanuit de trekker hydraulisch in te stellen van 100 gram tot 5 kilo door een rvs-subframe te verstellen. Daardoor blijft de druk op de tanden gelijk op elke werkhoogte zowel op als tussen de gewasruggen. De tanden staan in een hoek van 130 graden en kunnen zowel stekend als slepend worden ingesteld.

Om zoveel mogelijk tanden aan de grond te krijgen, zijn er zeven tandrijen gebruikt. Bij een 15 meter brede wiedeg betekent dit dat er 683 tanden zijn gemonteerd. Opgeklapt in vijf delen staan de buitenste velden verticaal omhoog.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.