Onderzoek+naar+precisietechnieken+in+vleeskalverhouderij
Nieuws
© Marcel Berendsen

Onderzoek naar precisietechnieken in vleeskalverhouderij

Dengsheng Sun hoopt dinsdag te promoveren aan Wageningen University & Research op onderzoek naar het gebruik van precisietechnieken om daarmee de gezondheid van vleeskalveren beter te kunnen bewaken.

Sun richtte zich vooral op het leren over de gedragspatronen bij gezonde kalveren. Wanneer die patronen bekend zijn, kunnen afwijkende patronen, die op dierziekten wijzen, worden gedetecteerd. Verder keek de onderzoeker naar de risico's, die zijn verbonden aan precisieveehouderij en automatisering voor gezondheidsmonitoring ter ondersteuning van de conventionele manier van kalvergezondheidsmonitoring.

De conventionele praktijk van gezondheidsmonitoring op kalverhouderijen is gebaseerd op visuele beoordeling en klinische onderzoeken uitgevoerd door kalverhouders en dierenartsen. Dat gaat gepaard met nadelen zoals het laattijdig identificeren van zieke kalveren.

Met een verbetering van het identificeren van dierziekten hoopt de onderzoeker de ziekte- en sterftecijfers van vleeskalveren verder te verlagen.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.