Innovatieve landbouwshow toont positieve geluid sector

Muziekfestival Dicky Woodstock in het Overijsselse Steenwijkerwold trapte afgelopen weekend af met een innovatieve landbouwshow om een positief geluid vanuit de agrarische sector te laten horen.

'We willen laten zien dat we in de landbouw bezig zijn met alle uitdagingen die op ons af komen en dat we veel innovaties en slimme uitvindingen hebben om een oplossing te bieden. We willen op een positieve manier laten zien wat we doen, want we hebben een mooie sector en daar zijn we trots op', zegt organisator Sander Pereboom.

Tijdens de show was er een aantal stands van bedrijven die bezig zijn met het terugdringen van gewasbeschermingsmiddelen. Pereboom: 'Je zult in de toekomst wel spuitmachines zien rijden, maar dan waarschijnlijk met biologische middelen om het plantenleven te stimuleren en de watervoorraad in de grond beter te behouden.' Ook was er een stand die zich bezighoudt met het terugdringen van stikstofemissie.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.