Demo+precies+bemesten+van+grasland+in+voorjaar
Nieuws
© Fotografie Frank Uijlenbroek

Demo precies bemesten van grasland in voorjaar

Beter verdelen van de mest op grasland is één van de sleutels bij de huidige lagere bemestingsnormen. Met een bijeenkomst op 27 februari wil het project Precisiebemesting in de open teelten in Zuid-Holland dit duidelijk maken.

Op dinsdag 27 februari is er op het Kennis Transfer Centrum Zegveld een demonstratie over precies bemesten van grasland in het voorjaar. Dat wil zeggen de juiste meststof op het juiste moment en op de goede plek. Dat kan met kunstmeststrooiers en met precisiebemesters met vloeibare meststoffen.

Door de jaren heen zijn de bemestingsnormen steeds verder aangescherpt, waardoor slimmer en effectiever bemesten essentieel is. Het optimaal verdelen van de meststoffen over de percelen maakt hier onderdeel van uit. Dit is goed voor de boer en het milieu. Wim Bussink van NMI geeft hier tijdens de bijeenkomst een toelichting op.

Toedieningstechniek

Leo Tjoonk van Agrifirm geeft daarna inzicht in het aanbod aan vaste en vloeibare voorjaarsmeststoffen. Alie Hissink van Eurofins-Agro geeft uitleg over de Bodemscout en Herre Bartlema van het Netwerk Smart Fertilization geeft inzicht in de ontwikkelingen in de toedieningstechniek.

Aan het eind van het ochtendprogramma zijn er demonstraties met kant- en breedstrooien van voorjaarsmeststoffen en een show van precisiebemesters. 's Middags bestaat tussen 13 en 16 uur de mogelijkheid om strooiers op een testbaan te laten controleren. Aanmelden hiervoor kan bij blc@precisiebemester.nl. De informatiebijeenkomst begint om 10 uur.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.