Valtra%2Dtrekkers+klaar+voor+precisielandbouw
Nieuws
© Eigen Foto

Valtra-trekkers klaar voor precisielandbouw

Valtra gaat met smart farming een stap verder dan precisielandbouw. Smart farming omvat namelijk meer dan uitsluitend het aanpassen van trekkerfuncties op basis van locatie-informatie of toepassing.

Trekkermotoren, transmissies en cabines doorlopen een traject van geleidelijke doorontwikkeling. Digitale systemen daarentegen maken de laatste jaren enorme sprongen voorwaarts. Bij Valtra is dat terug te zien in geavanceerde functies: de SmartTouch-armleuning, geautomatiseerde besturing Valtra Guide, sectieregeling, variabele snelheidsregeling, Task Doc, het kopakkermanagementsysteem U-Pilot, Isobus-werktuigbesturing en Valtra Connect-telemetrie.

De vooruitgang in technologie kom het beste tot uiting in de praktijk. Als een teler voorbereidingen treft voor het bewerken van percelen, gebruikt hij de SmartTouch om per werktuig de basisinstellingen van het vorige seizoen op te roepen. Het geautomatiseerde stuursysteem Valtra Guide onthoudt ook de instellingen voor de beste basislijnen en eventuele obstakels op de velden.

Kopakker

Bij het naderen van de kopakker tilt het U-Pilot kopakkermanagementsysteem het werktuig op en schakelt de vierwielaandrijving en differentieelsloten uit met een druk op de knop. Valtra Connect-telemetrie slaat 'in de cloud' realtime informatie op over brandstof, werkuren en andere gegevens. Task Doc zet de informatie draadloos door naar de bedrijfscomputer zodat deze kan worden gebruikt voor het maken van teeltplannen of het opstellen van facturen.

Smart Farming-tools besparen daardoor brandstof, tijd, meststoffen, zaaizaden en andere productiemiddelen. Tegelijkertijd wordt het werk voor de ondernemer lichter en eenvoudiger gemaakt. Elk jaar breid de registratie van gegevens uit en wordt het systeem waardevoller.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.