Twee+bedrijven+in+Middenmeer+bouwen+elektrische+schoffel
Nieuws
© WM Techniek

Twee bedrijven in Middenmeer bouwen elektrische schoffel

Constructiebedrijf WM Techniek en Gercon Techniek in het Noord-Hollandse Middenmeer hebben een elektrisch aangedreven schoffel gebouwd als variant op de Selectro-aardappelselectiewagen.

De zelfrijdende werktuigdrager, genaamd Schoffel-Electro, heeft voorop net als de Selectro-selectiewagen smalle rupswielen met twee loopwielen. Daaronder zit een loopvlak van 60 centimeter lang en de machine is slechts zo'n 15 centimeter breed.

Deze rupsbanden zorgen voor de aandrijving van de werktuigdrager. Achter rijden twee zwenkwielen met trekkerprofiel mee, wat de machine zeer wendbaar maakt. De spoorbreedte is verstelbaar naar 1,8 meter, 2,25 meter en maximaal 3 meter breed.

Verwisselbaar lithiumaccupakket

Via een verwisselbaar lithiumaccupakket is er genoeg energie voorhanden om een dag te kunnen schoffelen, meldt de fabrikant.

Behalve de rupsaandrijving is ook de hefinrichting van de werktuigdrager voorop elektrisch bediend. Er is een bestuurdersplek met terminalbediening, maar de machine kan met een dubbele gps-antenne ook zelfstandig over het veld rijden.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.