Exxact+Robotics+gaat+verder+met+spot+spraying
Nieuws
© Exxact Robotics

Exxact Robotics gaat verder met spot spraying

Het Franse Exel Industries, het moederbedrijf van merken als Agrifac, Hardi, Tecnoma en Berthoud, heeft een nieuw bedrijfsonderdeel geopend: Exxact Robotics. Dit onderdeel moet hightechoplossingen ontwikkelen met kunstmatige intelligentie. Het eerste product is de Spot Spray Sensor op elke meter of elke 3 meter van de spuitboom.

De Spot Spray Sensor kan onkruid en ziektes in gewassen herkennen, analyseren en in dezelfde werkgang via spot spray-techniek te lijf gaan. Zo kan op gewasbeschermingsmiddelen worden bespaard. Het systeem is niet alleen te gebruiken voor de toediening van gewasbeschermingsmiddelen, maar ook voor het spuiten van meststoffen.

De maximale snelheid is 25 kilometer per uur, zowel overdag als 's nachts. De bediening is geïntegreerd in het bestaande besturingssysteem.

Het systeem wordt in maart op de mechanisatiebeurs Agritechnica in het Duitse Hannover gepresenteerd. Naar verwachting komt het eind volgend jaar op de markt.

© 2020 Smartfarming.nl is een uitgave van AgriPers bv.